Rondreis Seattle: de mooiste roadtrips

Seattle ligt in het noordwesten van de Verenigde Staten, in de staat Washington. Voor veel mensen is de grootste stad in dit deel van Amerika het ideale start- of eindpunt van een rondreis Seattle. Niet op de laatste plaats vanwege de ligging aan de grens met Canada, waardoor je beide landen eenvoudig met elkaar kunt combineren. Seattle ligt immers slechts op 2,5 uur rijden van Vancouver, aan de andere kant van de grens.

Voordat je het land verder gaat verkennen, bewonder je natuurlijk eerst Seattle. Het aantal dingen om te doen in Seattle is overweldigend. Het komt dus neer op keuzes maken. Daarna is het de hoogste tijd om kilometers te maken. De wegen in de Verenigde Staten (en Canada) zijn breed en buiten de grote steden valt het met de drukte op de weg mee. Erg geschikt dus voor een rondreis Seattle, of je nu gebruik maakt van een huurauto of camper.

Ideeën voor een fly & drive rondreis Seattle

Uiteraard zijn er heel veel mogelijkheden voor een Seattle rondreis. Je kunt immers alle kanten op. We beschrijven hieronder de meest voor de hand liggende. De rondreizen waarbij je de meeste highlights ziet. Veel mensen kiezen ervoor om Seattle met Vancouver te combineren. Maar ook parken als Yellowstone, Banff en Jasper worden veelvuldig bezocht vanuit Seattle.

Tip!

Naast Vancouver of San Francisco is Seattle ook uitstekend te combineren met staten als Oregon, Nevada en Idaho. Deze staten staan bekend om hun prachtige natuur. Maar waarom alleen in de Verenigde Staten blijven als je ook Canada in je rondreis Seattle kunt opnemen, zoals Victoria op Vancouver Island. Bekijk alle opties bij de reisorganisaties.