Tijdsverschil en tijd Seattle

Tussen Seattle en Europa is tijdsverschil. In ieder seizoen. Dus of je nu in de lente, zomer, herfst of winter naar het noordwesten van de Verenigde Staten reist, in alle seizoenen dien je rekening te houden met een ander ritme. Voordat je in het vliegtuig stapt, check dan eerst even wat het tijdsverschil Seattle-Amsterdam is. En bekijk alvast even wat de huidige tijd in de grootste stad van de staat Washington is, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Wat is de tijd in Seattle?

Hoe laat is het nu in Seattle? Nee, je hoeft je niet te schamen als het omrekenen tussen de verschillende tijdzones jouw altijd hoofdbrekens kost. Gelukkig is er een handig ezelsbruggetje: als we in Nederland onze tanden poetsen om naar bed te gaan, dan hebben ze in Seattle pas net de lunch achter de kiezen. m het nog makkelijker te maken zie je hieronder de huidige lokale tijd in Seattle.

De lokale tijd in Seattle:

De huidige datum in Seattle:

Tijdsverschil Seattle en Amsterdam

In Seattle is het 9 uur vroeger dan in Amsterdam. Emerald City bevindt zich in de tijdzone Pacific Standard Time (PST). Net als in Europa wordt in het voorjaar de klok een uur vooruit gezet en in het najaar een uur achteruit. Omdat dat in Seattle niet op dezelfde dag gebeurt, is er zowel tijdens de zomer als winter een korte periode dat er slechts 8 uur tijdsverschil is.

Zomertijd
Tijdens de zomer, de beste reistijd voor Seattle, valt de stad in tijdzone UTC -7. Op de tweede zondag van maart gaat de klok in Washington State een uur vooruit. In Nederland en België doen we dit op de laatste zondag van maart. Hierdoor is er even sprake van een tijdsverschil van 8 uur.

Wintertijd
In de winter, de natte maanden in Seattle, valt de stad in tijdzone UTC -8. Op de eerste zondag van november zetten de inwoners van Seattle hun klok een uur achteruit. In Europa doen we dat wederom op een ander moment, namelijk de laatste zondag van oktober. Deze week is daardoor sprake van 8 uur tijdsverschil.

tijdsverschil seattle

Reizen tussen de tijdzones

Vlieg je van Amsterdam naar Seattle, of terug, dan kun je last krijgen van een jetlag. Over het algemeen wordt ervaren dat de jetlag sterker is als je van west van oost vliegt. In het geval van een vakantie in Toronto heb je dus vooral op de terugreis moeite om te schakelen tussen de tijdzones. Deze 10 tips kunnen je helpen bij het voorkomen van een jetlag:

  1. Ga in de week voor de vlucht iedere dag een uur eerder/later naar bed
  2. Pas je in het vliegtuig direct aan de lokale tijd aan
  3. Drink genoeg water in het vliegtuig om uitdroging te voorkomen
  4. Laat voor en tijdens je vlucht cafeïne en alcohol staan
  5. Blijf bewegen tijdens de vlucht
  6. Eet geen zware kost
  7. Breng op je bestemming veel tijd in de buitenlucht door
  8. Geef niet toe aan de vermoeidheid
  9. Eet veel groenten, fruit en/of supplementen
  10. Geef jezelf de tijd om te acclimatiseren