ESTA aanvragen voor Seattle

esta aanvragen seattleGa je op reis naar de Verenigde Staten? Dan heb je sinds 2009 een ESTA nodig. ESTA staat voor ‘Electronic System for Travel Authorisation’ en is onderdeel van de strengere veiligheidsregels die op dat moment werden ingevoerd. Sinds de invoering is de regering van Amerika in staat om reizigers die het land in willen te screenen. Belangrijk om te weten, een ESTA is geen visum, maar slechts een online formulier die aangeeft dat je gerechtigd bent door de Verenigde Staten te reizen.

Moet ik een ESTA aanvragen?

Vermoedelijk wel. Iedereen die naar de VS en dus ook Seattle reist en onder het Visa Waiver Programme (VWP) valt heeft namelijk een ESTA nodig. Je valt onder het VWP als je staatsburger bent van Nederland, België en de meeste andere Europese landen. Dit geldt zowel voor zakelijke reizigers als mensen die op vakantie gaan. Een geldige ESTA is tevens verplicht voor kinderen. Met een geldige ESTA en paspoort kun je zonder visum 90 dagen in Seattle verblijven of door Amerika reizen.

Een ESTA is 2 jaar geldig. Binnen deze periode kun je net zo vaak naar de Verenigde Staten op vakantie als je wilt, zonder dat je steeds een nieuwe ESTA moet aanvragen. De vorige, die je online kan terugvinden, is dan nog geldig. Zodra in de aanvraag één of meerdere antwoorden op de JA/NEE-vragen veranderen of je paspoort verloopt moet je een nieuwe ESTA aanvragen.

Hoe vraag ik een ESTA aan?

Online een ESTA aanvragen kun je eenvoudig zelf. Je moet dit uiterlijk 72 uur voor vertrek naar Amerika doen, maar het advies is om dit eerder te doen. De aanvraag kost 21 US dollar per persoon en betalen kan met een creditcard of via PayPal. Meestal ontvang je vrijwel direct na je aanvraag een bevestiging.

Aanvragen

Voor de aanvraag dien je een aantal zaken geregeld te hebben. Voorwaarde voor een ESTA is dat je in het bezit bent van een retour-of doorreis vliegticket voor een geplande vlucht, of van een bewijs waarmee je kunt aantonen dat je op een cruise gaat met een erkende maatschappij. Na goedkeuring van de aanvraag ontvang je een referentienummer. Het is verstandig om dit nummer op te schrijven en/of de aanvraag uit te printen.

Heb ik naast een ESTA nog meer nodig?

Naast een goedgekeurde ESTA aanvraag, een geldig paspoort en een vliegticket naar Seattle heb je verder niets nodig om naar Amerika te reizen. Ben je in het bezit van een visum? Vraag dan tijdens de vlucht of je van de stewardessen de benodigde formulieren kunt krijgen. Ook andere vragen kun je uiteraard tijdens de vlucht stellen.