Klimaat & weer Seattle

klimaat weer seattleSeattle ligt in het noordwesten van de Verenigde Staten en grenst grotendeels aan het water van Lake Washington in het oosten en de Puget Sound, een zeearm van de Grote Oceaan, in het westen. Dat heeft invloed op het klimaat en weer in Seattle. Met name in de winter kan het er fris en nat zijn. Heb je graag zon en warmte? Geen probleem. De stad kent gelukkig ook meerdere warme maanden. Neem daarom eerst een kijkje bij de beste reistijd voor Seattle.

Temperatuur Seattle

Zoals gezegd staat het weer in Seattle onder invloed van water. Het klimaat in Seattle wordt in grote mate bepaald door de grillen van de Grote Oceaan aan de voet van de grootste stad in Noordwest-Amerika. Seattle kent een gematigd zeeklimaat en heeft vier verschillende seizoenen, met grote temperatuurverschillen. De stad beschikt over warme zomers, de winters zijn daarentegen guur en nat. In een jaar valt er in Seattle zelfs zoveel neerslag, dat het tot de natste delen van de Verenigde Staten behoort.

Een stad van uitersten dus. Dat maakt Seattle juist zo mooi. En gelukkig is de stad volledig op dit klimaat ingesteld. Waar de inwoners van Seattle in de zomermaanden massaal naar de stranden rond de stad gaan en de nationale parken bezoeken, daar zijn de winters uitermate geschikt om kunst en cultuur op te snuiven in de mooiste musea en theaters. En uiteraard draaien de grote Amerikaanse sportcompetities het hele jaar door. Dit is de gemiddelde temperatuur in Seattle:

temperatuur seattle

Weer Seattle tijdens de zomer

Als je van temperaturen boven de 20 graden houdt, dan kun je het beste tussen juni en september naar Seattle reizen. In de zomer kan het kwik oplopen tot richting de 30 graden, met zelfs uitschieters naar 35 graden en heter, zoals in de zomer van 2021. Ook in Seattle neemt de gemiddelde temperatuur wat dat betreft toe. Gelukkig is er in en rond Seattle genoeg water voor verfrissing. Vergeet je in dat geval niet te beschermen tegen de zon, want de zonkracht is sterk in Seattle, met een uv-index tot maximaal 8. Daarentegen kan het vooral begin juni en eind september snel afkoelen in de avonduren.

De natte maanden in Seattle

Tijdens de winter in Seattle, van eind november tot en met maart, doe je er verstandig aan om waterafstotende kleding te dragen. Of een stevige paraplu. In deze maanden valt er namelijk veel neerslag in Seattle, in de vorm van regen en/of sneeuw. De natste en koudste maanden zijn december en januari. De harde wind vanaf zee kan de gevoelstemperatuur echter nog een stuk onaangenamer maken.