Seattle bezienswaardigheden

Seattle is prachtig gelegen aan de Puget Sound en de Elliot Bay (onderdeel van de Grote Oceaan). Door de hoogteverschillen in de stad kun je vrijwel vanuit iedere wijk of buurt een blik werpen op de natuur rond Seattle. Zowel richting het water, als in de richting van Mount Rainier. Aan fotogenieke plekjes heeft de stad dan ook geen gebrek. Maar er zijn nog veel meer Seattle bezienswaardigheden die je tijdens een citytrip kan aandoen.

Hoewel Seattle net als andere grote Amerikaanse steden over een typische Downtown beschikt, bevinden veel bezienswaardigheden zich ook in andere omliggende buurten. Denk daarbij aan Seattle Center, met de Space Needle als letterlijk hoogtepunt, dat in de wijk Queen Anne gelegen is. Ook in andere buurten zijn veel belangrijke highlights van de stad te vinden, zoals Belltown. Beperk je tijdens de stedentrip dan ook zeker niet tot het hart van de stad, want ook daarbuiten is veel te zien en doen.

Meer Seattle bezienswaardigheden

Hieronder zie je een uitgebreid overzicht met Seattle bezienswaardigheden. Naast deze highlights is er uiteraard nog veel meer te doen in Seattle. Daarom hebben we op VisitSeattle.nl ook meer aandacht voor de beste musea, de leukste wijken en buurten, de mooiste parken en het bezoeken van sportwedstrijden in Seattle.

Tip!

Ben je van plan om veel bezienswaardigheden te bezoeken in Seattle? Je kunt bij alle attracties een los ticket kopen, maar het is voordeliger om een voordeelpas aan te schaffen. Daarmee bespaar je tot 44% op de toegangsprijs aan de kassa bij 5 topattracties. Bekijk alle Seattle voordeelpassen.