Rondreis Seattle-Yellowstone: de mooiste route

rondreis seattle yellowstoneTijdens een rondreis Seattle Yellowstone combineer je prachtige steden met de mooiste natuur in Noordwest-Amerika. Een perfecte mix dus. Vanzelfsprekend zijn er vanuit Seattle heel veel routes naar Yellowstone, het oudste nationale park van de Verenigde Staten, mogelijk. Op deze pagina beschrijven we de mooiste reis van Seattle naar Yellowstone, dwars door de Rocky Mountains en het echte wilde westen van Amerika!

Hieronder hebben we de mooiste route voor een rondreis van Seattle via Yellowstone National Park naar Denver voor je uitgeschreven. De route is zowel af te leggen met een huurauto als met een camper. En in plaats van vertrek vanuit Seattle kun je natuurlijk ook kiezen voor Denver als startpunt van de rondreis.

Van Seattle via Yellowstone naar Denver

De mooiste en tevens populairste rondreis Seattle Yellowstone is die in combinatie met een aantal van de mooiste nationale parken van de Verenigde Staten: Mount Rainier, Glacier én Badlands. Inclusief een bezoekje aan Mount Rushmore. Een geweldige reis van ongeveer 3600 kilometer, waarbij je ogen en oren te kort komt en altijd de camera in de aanslag moet houden om het wildlife te fotograferen. Je doorkruist de staten Washington, Idaho, Montana, Wyoming en South Dakota voor je in Colorado arriveert.

De rondreis in vogelvlucht

Seattle
Wij beginnen deze voorbeeldroute in Seattle, maar dat kan dus net zo goed Denver zijn. Seattle is de grootste stad in het noordwesten van de Verenigde Staten en bezit tal van highlights. Het meest in het oog springt de Space Needle, één van de hoogste gebouwen van de stad. Vanaf grote hoogte zie je goed dat Seattle wordt omring door water en groen. In de verte kun je zelfs je volgende stop al zien liggen: de hoge piek van Mount Rainier. Lees snel meer: Wat te doen in Seattle?

seattle yellowstone rondreis

Mt. Rainier National Park
Mount Rainier dus. Dit nationale park is vernoemd naar de gelijknamige vulkaan en een paradijs voor wandelaars. Hoewel de vulkaan de afgelopen 150 jaar niet is uitgebarsten, laten de rookpluimen zien dat er nog wel degelijk leven in de vulkaan zit. De hoogtepunten van het park, naast de krater, zijn de gletsjers, toendra’s en groene bergweides. Vooral het gebied met de naam Paradise is erg populair onder toeristen.

Coeur d’Alene
De afstand tussen Mount Rainier en Glacier National Park is aanzienlijk. Wij adviseren een stop in Coeur d’Alene, een levendige plaats in de staat Idaho. Met name in de zomer is het stadje erg in trek. Dat heeft het te danken aan haar ligging aan Lake Coeur d’Alene, waar watersporters hun heil zoeken. Een middagje strand is hier ook goed mogelijk. En ’s avonds kun je kiezen uit vele restaurants.

Glacier National Park
Vanuit Idaho rij je al snel de staat Montana binnen. Deze dunbevolkte staat verwelkomt ieder jaar meer toeristen dan dat er mensen wonen. Vooral Glacier National Park mag op veel belangstelling rekenen. Hoewel de meeste gletsjers door de opwarming van de aarde verdwenen zijn, zijn er nog wel een aantal te bewonderen. Niet te missen: de Going-to-the-Sun Road, die dwars door het park slingert. Vanaf deze weg heb je de mooiste vergezichten.

Yellowstone National Park
Denk je met Mount Rainier en Glacier het mooiste van de rondreis Seattle-Yellowstone te hebben gehad, krijg je Yellowstone voor je kiezen. Niet de minste, want voor veel mensen is dit het absolute hoogtepunt van de reis! Bizons, beren en wapiti’s, het is slechts een greep uit het wildlife in Yellowstone. Neem daarbij de geisers, watervallen en warmwaterbronnen en je hebt het idee op een andere planeet te zijn beland. Waar te beginnen? Bij de Grand Prismatic Spring misschien?

yellowstone rondreis

Cody
Na Yellowstone is het tijd om verder oostwaarts te rijden, naar het echte wilde westen. Naar het cowboystadje Cody, dat is vernoemd naar William Frederick Cody, beter bekend als Buffalo Bill. Hier heb je een aantal leuke attracties en bezienswaardigheden. Sla in ieder geval niet het Buffalo Bill Historical Center over, waar je meer leert over deze regio. Ook leuk is de Old Trail Town. De dag sluit je af met een bezoek aan de rodeo, die hier ’s zomers iedere dag is.

Badlands National Park
Badlands is nog zo’n nationaal park waar je maar niet uitgekeken raakt. Dit park bevindt zich in de staat South Dakota en wordt gekenmerkt door bijzondere rotsformaties en canyons. Net als in de andere parken leven hier ook veel wilde dieren. Met name dikhoornschapen, bizons en prairiehonden kun je hier spotten. De hoofdweg van het park is de Badlands Loop Road. Vanaf deze 45 kilometer lange weg kun je naar alle highlights.

Rapid City
Vanuit Badlands rij je naar het plaatsje Rapid City, waar je even stoom kan afblazen. Hoewel je je uitstekend kunt vermaken in Rapid City is het vooral bekend als uitvalsbasis voor nog meer natuur. Vanuit hier rij je namelijk zo naar Mount Rushmore (met de hoofden van vier belangrijke presidenten) en het Crazy Horse Memorial. En als je nog niet genoeg hebt gekregen van de vele bizons tijdens deze rondreis Seattle-Yellowstone, dan kun je nog een stop maken bij Custer State Park.

seattle yellowstone

Denver
Na al het natuurgeweld is het tijd om door te reizen naar het eindpunt van de reis: de Mile High City, oftewel Denver. Zoals de bijnaam van de hoofdstad van Colorado al doet vermoeden bevindt het op grote hoogte. Even wennen dus, want je kan daar best eventjes last van hebben. De stad beschikt over interessante musea en langs de 16th Street Mall kun je heerlijk shoppen, als afsluiter op de reis. Bekijk alle bezienswaardigheden in Denver.

Rondreis Seattle-Yellowstone-Denver boeken

Ben je enthousiast geworden over deze geweldige rondreis in Noordwest-Amerika? Naast de bezienswaardigheden en plaatsen zoals hierboven beschreven zijn er nog veel meer routes mogelijk tussen Seattle en Denver. Er zijn meerdere reisorganisaties die de route (volledig of gedeeltelijk) aanbieden, maar je kunt natuurlijk ook gewoon zelf een huurauto in Seattle boeken. Of een camper.

19 dagen | auto

Met Amerika Plus leg je de route af zoals op deze pagina. Dat doe je tijdens een geheel verzorgde rondreis.

Meer info

21 dagen | auto

reisorganisaties seattle

Bovenstaande reisroute leg je met je eigen huurauto in omgekeerde volgorde af bij 333travel.

Meer info

Op maat | camper

Bij camperspecialist Travelhome (van ANWB) kun je deze route met een camper afleggen. Vrijheid blijheid.

Meer info


Boek je je reis liever zelfstandig, vergelijk dan eerst de tarieven van vliegtickets naar Seattle om tot de meest gunstige prijs te komen.

Tip!

Naast de rondreis Seattle Yellowstone zijn er nog veel meer prachtige routes mogelijk vanuit de grootste stad van Washington State. Wat bijvoorbeeld te denken van een uitstapje naar Canada? Bekijk onze overige tips voor rondreizen, of ga naar het aanbod van de reisorganisaties.