Auto huren Seattle

auto huren seattleHet centrum van Seattle is compact en de meeste bezienswaardigheden bevinden zich op loopafstand van elkaar. Wil je je verplaatsen tussen verschillende delen van de stad, dan kun je bovendien gebruik maken van het openbaar vervoer. Neem bijvoorbeeld de Monorail tussen Seattle Center en Downtown. Wil je wat meer bewegingsruimte hebben? Een auto huren Seattle kan dan geen kwaad. Zo kun je ook de buurten verkennen die niet aangesloten op het ov-netwerk.

Heb je plannen om een autorondreis vanuit Seattle door het Noordwesten van de Verenigde Staten te maken? Dan is een auto uiteraard een must. Verken bijvoorbeeld de rest van de staat Washington, ga naar Oregon of steek de grens over naar Canada. Verblijf je alleen in Seattle, vraag je dan eerst af of een huurauto noodzakelijk is. Of kies een accommodatie in Seattle met parkeervoorzieningen.

Bekijk de beste deals

Auto huren Seattle-Tacoma International Airport

auto rijden in seattleIs Seattle het startpunt van je reis door Amerika? Dan zet je hoogstwaarschijnlijk voet op Amerikaanse bodem op Seattle-Tacoma International Airport. Meteen een huurauto op de luchthaven ophalen is dan de eenvoudigste optie. Rond Seattle-Tacoma airport zijn veel aanbieders te vinden. Alle grote ketens hebben hier een vestiging, waaronder Alamo, Avis, Budget, Dollar, Hertz en National.

Op de luchthaven heeft ieder verhuurbedrijf zijn eigen balie of kantoor. Wil je vooraf geen auto huren, maar pas ter plekke, dan kun je dat hier alsnog doen. Let er alleen wel op dat alle bedrijven er alles aan doen om je allerlei extra’s aan te smeren. Van verzekeringen en een grotere categorie huurauto tot het gebruik van navigatie. Zeker na een lange vlucht en jetlag ben je niet altijd even scherp.

Naar autoverhuur op vliegveld Seattle

De autoverhuurbedrijven bevinden zich allemaal in de SeaTac Rental Car Facility, ongeveer 3 kilometer buiten de luchthaven. Vanaf de luchthaven terminals (Concourse D en Concourse A) rijden shuttlebussen die je gratis naar de parkeerterreinen van de verhuurders vervoeren. Een rit duurt ongeveer 5 a 10 minuten. Op het vliegveld staan duidelijke verwijzingen naar deze car rental shuttlebussen. Naar Amerikaans gebruik dien je de chauffeur uiteraard wel een kleine fooi te geven.

Tip: huurauto Seattle online reserveren

Ja, je kunt pas ter plaatse een huurauto Seattle reserveren. Maar na een lange vlucht heb je waarschijnlijk geen zin om de prijzen tussen de autoverhuurders te vergelijken. Laat staan dat je met de medewerker de discussie aan wilt gaan over welke verzekering je wel en niet noodzakelijk is. Bespaar je dat gedoe en reserveer online al een auto. Zo kun je in alle rust de voorwaarden en tarieven met elkaar vergelijken. Een goede aanbieder is het Nederlandse Sunny Cars, die de tarieven van alle aanbieders toont. Daarnaast geldt: hoe eerder je reserveert, hoe goedkoper. Vergelijk alle type huurauto’s via Sunny Cars.

Bekijk de beste deals

huurauto seattle