Praktische informatie Seattle

Seattle ligt in het noordwesten van de Verenigde Staten, in de staat Washington. Hoewel het niet de hoofdstad is van de staat (dat is namelijk Olympia), is het wel veruit de grootste stad. Seattle heeft net geen miljoen inwoners. De hele agglomeratie telt echter meer dan 4 miljoen mensen. Daarmee is het de 15e agglomeratie van de Verenigde Staten.

Over Seattle, Washington

De ligging van Seattle is één van de belangrijkste unique selling points van de stad. Seattle wordt namelijk omringd door de mooiste natuur. Het grootste deel van de stad is ingeklemd door water. Met de Puget Sound en de Elliot Bay (onderdeel van de Grote Oceaan) in het westen en Lake Washington in het oosten staat Seattle dan ook onder grote invloed van water. Dat zie je terug in het klimaat van Seattle.

De locatie van de stad maakt het tevens een belangrijk infrastructureel knooppunt in dit deel van Amerika. Uiteraard middels de haven, dat één van de grootste an het land is, maar ook dankzij internationale luchthaven Tacoma en de Boeing fabriek. Seattle ligt bovendien op slechts 2 uur rijden van de stad Vancouver, net over de grens in Canada. Bekende brands met hoofdkantoren in Seattle zijn Amazon en Starbucks.