Space Needle in Seattle

space needle

De Space Needle is een iconische uitkijktoren in Seattle. De 184 meter hoge toren is gebouwd voor de Wereldtentoonstelling van 1962, die in Seattle werd gehouden om de vooruitstrevende visie van de stad te vieren. Op het moment van oplevering was de Space Needle het hoogste gebouw van de stad. Dat is het inmiddels bij lange na niet meer, maar het is nog altijd één van de meest herkenbare en populairste bezienswaardigheden in Seattle. En ver daarbuiten.

Het futuristische ontwerp van de Space Needle is een ode aan de ruimtevaart en de gekte die er rond dat onderwerp was begin jaren ’60. Het gebouw ontworpen door architect John Graham en bevindt zich in het Seattle Center, een cultureel centrum in de wijk Uptown. Naast de uitkijktoren bevinden zich hier nog meer attracties, waaronder het populaire musea Chihuly Garden and Glass, dat zich letterlijk aan de voet van de Space Needle bevindt.

Uitkijkpunt Space Needle

De meeste mensen die Seattle bezoeken verlaten de stad niet voordat ze de grootste stad van Noordwest-Amerika vanaf het schotelvormige observatiedek hebben bewonderd. Het uitkijkplatform bevindt zich op ongeveer 160 meter boven de grond. Snelle liften brengen je in een paar seconden naar het uitkijkpunt. Vanaf het observatiedek kun je in elke windrichting kijken en zie je niet alleen Seattle aan je voeten, maar ook de omliggende bergen en de Puget Sound.

space needle seattle

Het bijzondere aan het observatiedek is dat het platform langzaam ronddraait, waardoor je geleidelijk een panoramisch uitzicht krijgt vanuit verschillende hoeken. Om de belangrijkste gebouwen, bezienswaardigheden en bergen te kunnen identificeren hangen er overal informatieve borden en kaarten. Ook kun je er informatie over de geschiedenis van de Space Needle en de rol ervan tijdens de Wereldtentoonstelling van 1962 vinden.

Restaurant en bar

Naast het uitkijkpunt bevindt zich ook een restaurant in de Space Needle. Op een hoogte van 152 meter vind je het SkyCity Restaurant, dat een unieke eetervaring biedt. Het restaurant draait langzaam rond, waardoor je tijdens een heerlijke maaltijd een panoramisch uitzicht van 360 graden over Seattle en de omliggende omgeving hebt. Het restaurant heeft een uitgebreid menu met Pacific Northwest-gerechten en, hoe logisch ook, vooraf reserveren is sterk aan te bevelen.

uitkijkpunt seattle

Tickets Space Needle

De Space Needle is een populaire attractie. Neem dus ruim te tijd om de uitkijktoren in Seattle te bezoeken. Dat geldt ook voor de wachtrij, die lang kan zijn. Geen zin om in de rij te staan voor het kopen van een toegangsbewijs voor de toren? Er wordt geadviseerd om vooraf online al een ticket te kopen. Een combiticket voor het Chihuly Garden and Glass én het observatiedek van de Space Needle koop je op deze website extra voordelig!

Tickets

Praktische informatie

seattle space needleDe Space Needle bezoeken? De bezoekersingang en de liften naar het uitkijkplatform en het SkyCity Restaurant bevinden zich aan de voet van de toren, aan 400 Broad Street. Eenvoudig bereikbaar per openbaar vervoer, want het monorail station bevindt zich recht tegenover het gebouw.

Openingstijden Space Needle
De Space Needle is het gehele jaar geopend. De openingstijden variëren per seizoen, maar houd 10:00 tot 20:00 uur als richtlijn aan. In de zomer is de toren langer open. De actuele tijden voor het observatiedek en het restaurant vind je op spaceneedle.com.

Hotels Space Needle

Wil je in de buurt van de Space Needle overnachten? In de omgeving van het Seattle Center zijn heel veel hotels te vinden. Vanwege de centrale ligging vlakbij populaire attracties betaal je over het algemeen wel wat meer voor een hotel, maar er zijn gelukkig ook genoeg goedkopere opties te vinden als je een kleinere portemonnee hebt. Bekijk alle hotels rond de Space Needle.

Boek nu

Tip!

Ben je van plan om veel bezienswaardigheden te bezoeken in Seattle? Je kunt bij alle attracties een los ticket kopen, maar het is voordeliger om een voordeelpas aan te schaffen. Daarmee bespaar je tot 44% op de toegangsprijs aan de kassa bij 5 topattracties. Bekijk alle Seattle voordeelpassen.