Hotels Seattle: de beste tips voor je verblijf

hotels seattleBen je op zoek naar een goed hotel in Seattle? Maak je borst dan maar nat. De stad beschikt namelijk over heel veel goede hotels Seattle, in elke prijsklasse. En dus kun je vast wel een aantal handige tips en weetjes over Seattle gebruiken.

Hoewel Seattle een grote stad is en niet alle bezienswaardigheden bij elkaar om de hoek liggen, hoef je je geen zorgen te maken over de afstanden. Het openbaar vervoer in Seattle is goed verzorgd en als je een hotel in de juiste wijk boekt, dan hoef je nooit ver te lopen voor de highlights.

Waar een hotel Seattle boeken?

Seattle is groot en uitgestrekt. De afstand van noord naar zuid bedraagt ongeveer 30 kilometer. Dus waar kun je het beste verblijven als je de belangrijkste bezienswaardigheden wilt bewonderen? De stad is gelukkig overzichtelijk van opzet en veel highlights bevinden zich in of nabij Downtown Seattle. Tot het centrum van de stad behoren populaire buurten als Downtown, Belltown, Capitol Hill en Queen Anne. Kies je voor een hotel in één van deze wijken in Seattle, dan zit je sowieso goed. Vind je het niet erg om een stukje met het openbaar vervoer te reizen, kies dan bijvoorbeeld voor een hotel in Fremont of Ballard.

Bekijk hotels

Goedkope hotels Seattle

Ben je op zoek naar een goedkoop hotel in Seattle? Dan moet je goed zoeken. De Verenigde Staten is namelijk niet een goedkoop land, en Seattle is geen goedkope stad. Als je op een A-locatie wilt verblijven, dan moet je er vanuit gaan dat je de hoofdprijs betaalt. Zeker in het hoogseizoen. A-locaties zijn de wijken in en rond Downtown Seattle. Vind je het niet erg om iets verder van het centrum af te zitten en een stukje met het openbaar vervoer te reizen, dan zijn er wel degelijk hotels met een goede prijs-kwaliteit verhouding in Seattle.

Een andere manier om geld te besparen in de grootste stad van de staat Washington, is door niet in de zomermaanden te reizen. Tussen juni en augustus betaal je nou eenmaal meer voor een hotelkamer. Ben je flexibel met je reisdata, dan bespaar je geld door buiten deze maanden een nacht in een Seattle hotel te boeken. Ga dus bijvoorbeeld in het voor- of najaar.

Bekijk hotels

Airport Seattle hotels

Heb je een vroege terugvlucht, of wil je na een late aankomst in Seattle eerst nog even bijkomen in de buurt van Seattle-Tacoma International Airport? Dan kan dat natuurlijk ook. In de buurt van deze luchthaven in Seattle (airportcode SEA) zijn veel hotels te vinden. De zogenaamde airport hotels zijn volledig ingericht op reizigers die hun vlucht moeten halen. Ben je nog in het bezit van een huurauto, dan kun je die hierdoor de avond van tevoren al inleveren. Veel hotels bieden shuttle services aan, tussen het airport hotel in Seattle en het vliegveld.

Bekijk hotels

Tip!

Wil je niet teveel geld uitgeven aan een hotel en slaap je liever in een hostel? Of wil je juist wat meer ruimte voor jezelf zodat je zelf kunt koken en een boekje kunt lezen op het balkon van je appartement? Naast hotels zijn er nog veel meer overnachtingsmogelijkheden. Bekijk alle accommodaties in Seattle.

leuke hotels in seattle