Musea in Seattle

Seattle barst van de geweldige highlights. Of het nou de natuur rond de stad is, of de cultuur. En waar kun je dat laatste beter tot je nemen dan in de musea in Seattle? De stad heeft veel verschillende, voor jong en oud. Het bekendste museum in Seattle is zonder meer het Museum of Pop Culture, dat volledig in het teken staat van de rijke museumgeschiedenis van de stad, met bands als Nirvana en Jimi Hendrix. Maar het museum heeft ook aandacht voor muziek buiten de stads- en landgrenzen. Het heeft dan ook niet voor niets een plekje in de top 10 voor Seattle.

Leuk museum Seattle

Naast het ‘muziekmuseum’ zijn er nog veel meer geweldige musea in Seattle om te bezoeken. Vooral kunst is er in overvloed. In alle vormen en maten. De grootste kunstwerken staan buiten in het Olympic Sculpture Park. Maar ook in het Chihuly Garden and Glass moet je regelmatig naar boven kijken. En het Seattle Art Museum bezit zelfs vier verdiepingen aan kunst.

Ben je geen kunstliefhebber, maar wel geïnteresseerd in de geschiedenis van de stad? Dan mag je een bezoek aan Museum of History & Industry, in het noorden van de stad, niet overslaan. Ook in het Museum of Flight wordt stilgestaan bij de geschiedenis, maar dan van de luchtvaart. Hoe kan het ook anders met een medebewoner als Boeing? Dit museum is ook erg leuk voor kinderen. Een ander leuk museum in Seattle voor de allerkleinsten in het Pacific Science Center.