Sport in Seattle

Waar de één het liefst cultuur opsnuift in de musea, daar bezoekt de ander graag Amerikaanse sporten. En voor dat laatste zit je op de juiste plek in Seattle. In (bijna) alle grote Amerikaanse sporten heeft Seattle namelijk een team in de major league, het hoogste niveau. Ben je tijdens de zomervakantie in Seattle, dan kun je naar voetbal en honkbal. Bezoek je de Emerald City buiten de zomer, dan kun je ook naar American football, ijshockey en basketbal.

Sportwedstrijd in Seattle bezoeken

Hoewel de stad dus meerdere grote sportteams bezit, zijn de inwoners van Seattle niet verwend als het gaat om het vieren van successen. Met 2 nationale titels is voetbalclub Seattle Sounders het meest succesvol bij de mannen. Het is dan ook niet vreemd dat voetbal (soccer) populair is in dit deel van Amerika. ’s Lands grootste sport, American football, is in Seattle vertegenwoordigd in de vorm van de Seahawks. Zij wonnen in 2013 voor het eerst de prestigieuze Super Bowl. Met Seattle Kraken bezit de stad de jongste club in de NHL, de hoogste ijshockey competitie. Zij delen hun stadion met recordkampioen Seattle Storm (dames basketbal), dat sinds het opheffen van voormalig NBA-team Seattle SuperSonics nog de enige plek in Seattle is om basketbal op het hoogste niveau te kijken.

Ook een sportwedstrijd in Seattle bezoeken? Dankzij de grote stadions in Seattle is het voor de meeste wedstrijden mogelijk om een ticket te bemachtigen. Voor belangrijke wedstrijden en populaire tegenstanders moet je er echter wel vroeg bij zijn. Het is daarom aan te raden om voor sport in Seattle vooraf online al een wedstrijdkaartje te kopen, zodat je verzekerd bent van een zitplaats. Dat scheelt ter plekke een hoop gedoe en stress. En je hebt meer tijd voor de bezienswaardigheden. Win win.*Inclusief play-offs aan het einde van het seizoen. De einddatum hangt af van play-off deelname.