Seattle met kinderen: wat doen met het gezin

Ga je naar Seattle met kinderen? Dan vraag je je ongetwijfeld af wat je met je kroost in de grootste stad van Washington kan doen. Laten we voorop stellen dat je geen spijt krijgt van een vakantie met kinderen in Seattle. Er zijn namelijk meer dan genoeg leuke bezienswaardigheden in Seattle en dingen om te doen met kids. En hoewel Seattle een wereldstad is, is er op veel plekken rekening gehouden met de kleinsten.

Op deze pagina vind je de beste tips voor activiteiten in Seattle, de do’s en don’ts en de beste hotels om met kinderen in Seattle te verblijven.

Do’s en don’ts met kids in Seattle

Als ouder weet je natuurlijk zelf het beste wat je kind aankan, maar de belangrijkste tip die we kunnen geven is: plan niet té veel met kinderen in Seattle. Er zijn zo veel hoogtepunten dat het zelfs voor volwassenen al een hele uitdaging is om alles te ontdekken, laat staan voor de (aller)kleinsten. Accepteer dan ook dat je niet alles kunt doen, of kies voor wat extra dagen in het noordwesten van Amerika. En hou uiteraard rekening met het weer in Seattle.

Hoewel Seattle voor Amerikaanse begrippen een ‘normale’ grote stad is, liggen de bezienswaardigheden vaak ver uit elkaar. Dus niet zoals we gewend zijn in Europese steden. Gelukkig is het openbaar vervoer in Seattle goed verzorgd en kun je daardoor eenvoudig grote afstanden overbruggen. Kinderen tot 6 jaar reizen bovendien gratis.

Wat te doen in Seattle met kinderen?

Pike Place Market

Eten, entertainment en overal waar je kijkt actie. Dat is Pike Place Market in een notendop. In deze reusachtige markthal worden allerlei producten verkocht. Van vlees tot vis en van kleding tot speelgoed. En dat gebeurt niet zonder enige show. Zo vliegen de grootste vissen je om de oren. Erg leuk om te zien. buiten op straat vertonen verschillende straatmuzikanten en -artiesten iedere dag hun kunsten. Pike Place Market is een must see voor kinderen in Seattle.

met kinderen naar seattle

Musea

Er zijn verschillende musea in Seattle leuk voor kinderen. Het beste voorbeeld is het interactieve Pacific Science Center, waar allerlei activiteiten en proefjes voor kinderen zijn. Ook een erg leuk museum is het Museum of Pop Culture. Dit museum heeft aan kinderen gedacht met interactieve tentoonstellingen. Bijvoorbeeld met videogames. Of wat te denken van het Museum of Flight, dat zoals de naam al doet vermoeden in het teken staat van vliegtuigen en luchtvaart. Heel gaaf! Tot slot het Seattle Aquarium, waar je duizenden (exotische) zeedieren kunt bewonderen.

Seattle Center

Seattle Center is het kloppende hart van toeristisch en cultureel Seattle. Niet direct het leukste deel van de stad zou je in dat geval denken. Maar niets is minder waar. Er zijn meerdere activiteiten en bezienswaardigheden die hier leuk zijn voor kinderen. Denk alleen al aan een ritje in de monorail. Naast het Museum of Pop bevindt zich een speeltuin waar alle leeftijden zich kunnen uitrazen. Tot slot de International Fountain. Zeker op warme dagen is dit een ware attractie waar je je met gemak een uur kunt vermaken.

Seattle Great Wheel

Je kunt met kinderen naar de top van de Space Needle, maar leuker voor de kleintjes is het wellicht om te kiezen voor de Seattle Great Wheel. Dit 53 meter hoge reuzenrad staat bij Pier 57 aan Elliott Bay, in het hart van de stad. Vanuit het reuzenrad heb je een waanzinnig mooi uitzicht over de skyline van Seattle én het omringende water van de Puget Sound. In de verte kun je zelfs de toppen van vulkaan Mount Rainier zien.

Orka’s en walvissen spotten

Hebben jullie na het Seattle Aquarium nog niet genoeg zeedieren gezien? Dan is het tijd om zelf het water op te gaan! Seattle is namelijk één van de beste plekken in de Verenigde Staten om walvissen en orka’s te spotten. Boek een walvistour en vaar over de Puget Sound naar de beste plekken om deze bijzondere dieren te ontmoeten. De boten vertrekken vanuit Seattle en omliggende plaatsen. Een unieke ervaring in Seattle met kinderen.

Woodland Park Zoo

Woodland Park Zoo bevindt zich in het noorden van Seattle en is de mooiste dierentuin van de regio. De dierentuin ligt in een groot park, waardoor je je af en toe zult afvragen of je nou in een bos of dierentuin bent. In de dierentuin van Seattle leven allerlei soorten dieren. Van zebra’s en leeuwen tot beren en pinguïns. Het prettige aan Woodland Park Zoo is dat de toegangsprijzen erg schappelijk zijn. Naar de website van de Seattle Zoo.

seattle met kids

Discovery Park

Zijn je kinderen toe aan wat rust? Neem ze mee naar Discovery Park in het noordwesten van de stad. In dit park waan je je op een eiland. Het park is namelijk grotendeels omgeven door de Puget Sound, een zeearm van de Stille Oceaan. In Discovery Park zijn speeltuinen te vinden en kunnen de kinderen klimmen en klauteren op de boomstammen die zijn aangespoeld op het strand. Bij mooi weer kunnen ze wellicht zelfs een duik nemen!

Kindvriendelijke hotels Seattle

Het aanbod met hotels in Seattle is groot. Dat geldt ook voor het aantal kindvriendelijke hotels in Emerald City. Onderstaande familiehotels hebben faciliteiten voor kinderen en bevinden zich allemaal in de buurt van attracties voor het gezin. Of bekijk alle familiehotels in Seattle en filter op de gezinsvriendelijke accommodaties. Deze zijn geschikt voor kinderen.

Bekijk alle hotels