Vervoer van en naar vliegveld Seattle

vervoer vliegveld seattleAls je na je lange vlucht bent aangekomen op Seattle-Tacoma Airport (SEA) wil je vanzelfsprekend zo snel mogelijk naar je hotel in Seattle. De luchthaven bevindt zich in het zuiden van de stad, ten noordoosten van Tacoma, op zo’n 20 kilometer van Downtown Seattle. De eenvoudigste manier van vervoer van en naar vliegveld Seattle is door een taxi te nemen. Dat is echter niet de goedkoopste optie. Je betaalt ongeveer 50 dollar voor een taxi naar het centrum. Tijdens de spits kan dit bedrag door drukte in het verkeer oplopen. In het gunstigste geval bedraagt de reistijd 40 minuten.

Gelukkiger zijn er naast de taxi nog andere, goedkopere mogelijkheden om in het centrum te komen vanaf het vliegveld in Seattle. Het openbaar vervoer in Seattle is goed verzorgd. De beste en snelste optie is door gebruik te maken van de Light Rail.

Light Rail Seattle Airport naar centrum

Het vliegveld van Seattle beschikt over een station met een directe verbinding met het centrum van de stad. Hiervoor maak je gebruik van de Link Light Rail. De sneltrams vertrekken vanaf SeaTac/Airport Station. Daar kom je via de Skybridge 6. Om het station te vinden volg je vanaf de aankomsthal eenvoudig de borden met Link Light Rail.

Om in het centrum van Seattle te komen kies je voor lijn 1 van de Light Rail, in de richting van de University of Washington. In Downtown kun je uitstappen op de stations International District, Pioneer Square, University Street en Westlake. Onderweg stopt de sneltram nog op een aantal andere stations. De Light Rail vertrekt iedere 10 minuten en de reisduur bedraagt ongeveer 35 minuten. In het centrum kun je overstappen op de Monorail (vanaf Westlake), trams en bussen.

Tickets Light Rail naar Downtown Seattle

Tickets voor de Light Rail kun je eenvoudig kopen in de ticketmachines op SeaTac/Airport Station. Een enkele reis kost $3.00 voor volwassenen (leeftijd 19-64). Kinderen tot en met 18 jaar reizen gratis. Vanaf 65 jaar betaal je $2.00, maar daarvoor dien je wel legitimatie te kunnen tonen.

Bus van en naar vliegveld Seattle

Komt de Light Rail niet in de buurt van je hotel of accommodatie? Dan kun je ook kiezen voor de bus. Vanaf vliegveld Seattle vertrekken verschillende bussen naar Seattle en omliggende plaatsen. De bushaltes bevinden zich aan de International Boulevard, buiten het terminalgebouw. Meer informatie over de bussen en hun vertrektijden vind je op de website van Sound Transit. Uiteraard kun je ook eerst de Light Rail naar het centrum nemen en daar overstappen op een bus.

Tip!

Meer informatie over vervoer van en naar het vliegveld van Seattle vind je op de website van Seattle-Tacoma Airport. Daar vind je ook informatie over prive transfers vliegveld Seattle, mocht je liever niet met het openbaar vervoer of een reguliere taxi reizen. Heb je op het vliegveld een auto gehuurd? Lees dan hoe je bij de autohuur op vliegveld Seattle komt.

van en naar vliegveld seattle