Beste reistijd Seattle

beste reistijd seattleWat is de beste reistijd voor Seattle? Niet de winter. Tenzij je wel tegen een stootje kan. In de wintermaanden, grofweg tussen november en maart, valt er namelijk veel neerslag in Seattle. In de vorm van sneeuw, maar ook regen. Het noordwesten van de Verenigde Staten behoort tot de natste van het land en dat heeft het vooral aan de winter te danken.

De meeste inwoners van Seattle blijven in de winter verstandig binnen, waardoor er op straat weinig te beleven valt. Het voordeel van reizen in de winter: de prijzen voor overnachtingen in hotels in Seattle zijn lager dan in het hoogseizoen. Daarnaast stunten luchtvaartmaatschappijen deze periode nog wel eens met goedkope vliegtickets naar Seattle. Wil je dus goedkoop naar Seattle, boek dan een reis in de winter. Er zijn ook dan meer dan voldoende bezienswaardigheden waarbij je niet buiten hoeft te zijn.

Beste reistijd Seattle: juni tot september

De beste reistijd voor Seattle is juni tot en met september. Deze reisperiode zijn de temperaturen zeer aangenaam in de grootste stad van Noordwest-Amerika. Het wordt er zelden erg heet en er valt weinig regen. Terwijl het tijdens de winter erg nat is in Seattle, daar worden de zomermaanden over het algemeen gekenmerkt door droge zonnige dagen. En met een maximum temperatuur van ongeveer 25 graden houden de inwoners van Seattle ervan om er veel op uit te trekken. Van het maken van stevige wandelingen in de omliggende nationale parken, tot bootje varen op de Puget Sound.

Tip: juni en september

Voor de beste reisperiode Seattle moet je dus tussen juni en september naar Noordwest-Amerika afreizen. Wil je echter het absolute hoogseizoen vermijden, maar wel genieten van het warme weer in Seattle? Ga dan in juni of september.

Hoewel het in de warmste maanden juli en augustus ook nog steeds goed uit te houden valt in de zon, daar schieten de tarieven van hotels in Seattle deze maanden flink omhoog. In het absolute hoogseizoen wordt Seattle niet alleen bezocht door stedentrippers, ook bezoekers van het nabijgelegen Mount Rainier en Olympic National Park gebruiken de stad dan als uitvalsbasis.

beste reisperiode seattle