Wijken en buurten in Seattle

Seattle bezit meer dan 125 officiële wijken (neighbourhoods), die in sommige gevallen zelfs verder zijn opgedeeld in kleinere buurten, waarvan een aantal elkaar overlappen. Iedere wijk in Seattle heeft z’n eigen kenmerken en karaktertrekken. Bezoek je Seattle, dan laat je uiteraard het grootste deel links liggen, maar een aantal leuke wijken in Seattle mag je eigenlijk niet overslaan. Welke? We behandelen op deze pagina de leukste buurten in de stad. Om te overnachten, of vanwege de highlights.

Leukste wijken Seattle

De meeste toeristen verblijven in Seattle in of rond het centrum van de stad, oftewel Downtown. Hier bevinden zich de meeste attracties en hotels in Seattle. Ook de buurten net hierbuiten, zoals Uptown, Belltown, Queen Anne en Capitol Hill ontvangen veel reizigers. Niet op de laatste plaats vanwege populaire bezienswaardigheden zoals de Space Needle, Pike Place Market en het karakteristieke uitzicht vanaf Kerry Park.

Naast bovenstaande stadsdelen zijn er uiteraard nog veel meer leuke wijken in Seattle. Zo staat Fremont bekend om haar kunst en studenten, Ballard om de lokale specialiteiten, South Lake Union om haar ligging aan Lake Union en ga je naar Chinatown voor de Aziatische restaurants en winkels.