Top 10 bezienswaardigheden Seattle

Smaken verschillen en daarom zal iedereen na afloop van een bezoek aan Seattle zijn favoriete bezienswaardigheden hebben. En niet iedereen zal voldoende tijd hebben om álle hoogtepunten aan te doen. Wat we wel voor je kunnen doen is een gevarieerde lijst met highlights opstellen, zodat je zeker weet dat je de pareltjes niet voorbij wandelt. Aan jou de keuze wat je gaat bewonderen of doen. Hierbij dan ook de ultieme top 10 bezienswaardigheden Seattle, rekening houdende met verschillende interesses en smaken!

1. Space Needle

leukste bezienswaardigheden in seattle

De Space Needle is sinds 1962 hét symbool van Seattle. Het 184 meter hoge gebouw werd destijds ter gelegenheid van de Wereldtentoonstelling van 1962 gebouwd en is daarna niet meer uit de skyline van de stad verdwenen. De Space Needle staat in het Seattle Center, een park met meer attracties en bezienswaardigheden in Seattle. Vanaf het observatieplatform, op een hoogte van 160 meter, heb je een panoramisch uitzicht over Seattle, het water en het vele groen. Maak je bezoek aan de toren extra bijzonder door een hapje te eten in het restaurant, op 152 meter boven de grond.

Lees meer

2. Pike Place Market

top 10 bezienswaardigheden seattle

Toegegeven, toeristisch is het wel. Maar dat maakt een bezoek aan Pike Place Market niet minder leuk. Al sinds 1907 worden op deze plek producten verhandeld. Van vis en vlees tot kleding en sierraden. Hoewel de markt tegenwoordig behoorlijk commercieel oogt, worden hier nog altijd lokale producten van boeren uit de omgeving van Seattle aangeboden. Ook als je geen fan bent van shoppen en markten is Pike Place Market een belevenis. Rond de markt laten namelijk veel straatartiesten en muziekanten hun kunsten zien.

3. Orca en whale watching

seattle top 10

Seattle wordt omgeven door water. Heel veel water. Door de Puget Sound, een zeearm van de Stille Oceaan, om precies te zijn. En laat de Puget Sound nou eens net een aantrekkelijke plek voor zeezoogdieren zijn. Ieder jaar trekken er honderden bultruggen, blauwe vinvissen en orka’s naar de Pacific Northwest. En die kun jij spotten! In Seattle, maar ook omliggende plaatsen, zijn meerdere aanbieders die het hele jaar orka- en walvistours aanbieden. De grootste kans om orka’s vanaf de kant te zien in Seattle, heb je bij Alki Beach.

4. Fremont

tisp bezienswaardigheden seattle

Ook Fremont verdient een uitverkiezing in de top 10. Deze leuke wijk in het noorden van Seattle heeft tal van bezienswaardigheden. Waaronder de Fremont Troll, een groot beeldhouwwerk onder de Aurora Bridge. Kenmerkend voor grote delen van Fremont, dat lokaal ook wel ‘Center of the Universe‘ wordt genoemd, is de bomemian stijl. Het is een geliefde wijk onder creatievelingen, kunstzinnigen en jongeren. Dat zie je terug in het straatbeeld. Je vindt hier leuke winkeltjes, hippe eettentjes en met Fremont Brewing (zie foto) zogezegd één van de beste craft bier brouwerijen ter wereld.

5. Uitzicht vanaf Kerry Park

Hoewel Kerry Park zelf weinig voorstelt, staat het wel in deze lijst met top 10 bezienswaardigheden Seattle. En dat heeft zoals gezegd niet te maken met de schoonheid van dit 0,5 hectare grote park, maar met de ligging. Het bevindt zich in de wijk Queen Anne en biedt een fantastisch uitzicht over de stad. Waar je vanaf de Space Needle het icoon zelf niet op de gevoelige plaat kan leggen, daar kun je vanuit Kerry Park de volledige skyline van Seattle zien. Op heldere dagen zie je vanaf Kerry Park ook de dramatische contouren van vulkaan Mount Rainier.

6. Museum of Pop Culture

Seattle heeft een aantal grote artiesten en bands voortgebracht. De bekendste namen zijn Nirvana en Pearl Jam. In het Museum of Pop Culture wordt hierbij stilgestaan. Maar in dit museum is niet alleen aandacht voor lokale artiesten. In het bijzondere gebouw, ontworpen door de beroemde architect Frank Gehry, kun je je uren vergapen aan alles wat te maken heeft met popmuziek, popcultuur en sciencefiction. Leuk voor volwassenen, maar zeker ook voor kinderen dankzij de interactieve tentoonstellingen met onder andere videogames.

7. Discovery Park

top 10 seattle

Als je even aan de drukte van de stad wilt ontsnappen, dan ben je aan het juiste adres in Discovery Park. In dit park waan je je op een eiland, dankzij de aanwezigheid van de Puget Sound. De grootste publiekstrekkers zijn Daybreak Star Cultural Center, een cultureel centrum met informatie over de geschiedenis van Native Americans in deze regio, en de vuurtoren West Point Lighthouse, dat uit 1881 stamt. Verder kun je hier uitstekend wandelen, want het park bezit ongeveer 20 km aan wandelroutes. Uitrusten na het wandelen doe je op de stranden van Discovery Park.

8. Sportwedstrijd bezoeken

seattle hoogtepunten

Sport en Seattle, het is als boerenkool en worst. De stad ademt sport en in bijna alle grote Amerikaanse sporten is Seattle vertegenwoordigt op het hoogste niveau. Een bezoek aan de stad is dan ook eigenlijk niet compleet zonder je onder te dompelen in de Amerikaanse sportcultuur. Voor honkbal (MLB) ga je naar de Seattle Mariners, American football (NFL) zie je bij de Seattle Seahawks, een potje ijshockey (NHL) kijk je bij de Seattle Kraken en voor voetbal (MLS) koop je tickets bij de Seattle Sounders.

Lees meer

9. Dagje strand in Seattle

top 10 bezienswaardigheden

Vooruit, het is zeker niet altijd een stranddag in Seattle. Maar als het weer het ook maar een beetje toelaat dan snellen de inwoners van Seattle naar de stranden die de stad rijk is. Zeker als je met kinderen naar Seattle gaat, is dit een leuke afwisseling op al het hoogbouwgeweld in de stad. Bij de populairste stranden zijn onder andere toiletten en speeltoestellen te vinden. Op warme dagen kunnen de parkeerterreinen snel vol zijn, dus kom in dat geval op tijd. Leuke stranden met voldoende faciliteiten zijn onder andere Alki Beach, Discovery Park Beach en Golden Gardens Park Beach.

10. Boeing

In Seattle kun je er niet omheen: je bent in de stad van Boeing. In bijna iedere familie is wel iemand die werkt voor de vliegtuigproducent. Dat komt vanzelfsprekend vooral tot uiting in de Boeing fabriek zelf, in Everett, net ten noorden van Seattle. Aandacht voor Boeing wordt ook geschonken in het Museum of Flight. Heb je nog niet voldoende vliegtuigen gezien? Sluit je Boeing-tour dan af in het Museum of History & Industry. In dit indrukwekkende museum hangt een Boeing uit 1919 aan het plafond, het eerste commerciële toestel dat ooit gebouwd is.

Meer bezienswaardigheden Seattle

Naast bovenstaande top 10 met leukste bezienswaardigheden Seattle zijn er uiteraard nog veel meer dingen in deze stad te zien en doen. Zie deze lijst dan ook slechts als handig startpunt voor je Seattle reis. Verblijf je een langere tijd in Seattle of heb je na het zien van deze tien attracties de smaak helemaal te pakken? Bekijk dan het complete overzicht met dingen om te doen in Seattle.